Minigarden Vertical 3d layout

Snel beginnen met uw Minigarden systeem

Met Minigarden beleeft u veel plezier bij het tuinieren, zowel buiten op bijvoorbeeld het terras, op het balkon of in de tuin als ook binnen in uw woning of op de zaak. Verticaal tuinieren met Minigarden is heel eenvoudig, iedereen kan het, van jong tot oud !

 

Bekijk onder aan de pagina een korte handleiding met handige tips om snel te beginnen! Heb je aanvullende vragen? laat het ons weten via facebook, twitter of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

video-logo Play Video       

 
minigarden-wat-heb-je-nodig

Voorbereiding en montage

Voor eenvoudig en schoon werken

Kleinere Minigarden systemen kunnen in principe zonder gereedschap worden gemonteerd. Plaatst u het systeem tegen de muur met meer dan 4 modules hoog, bevestig de modules dan met de meegeleverde clips met de achterkant van het systeem tegen de muur of gebruik de handige Wall Fixers. Met de Minigarden Wall Support muurbeugel hangt u het Minigarden systeem veilig op tegen vrijwel iedere de wand. Voor wandmontage is alleen een schroevendraaier en boormachine nodig, shroeven en pluggen worden meegeleverd.

Tip Een tuiniersetje zoals een handharkje, tuinschepje en een gieter werkt snel en schoon.

 
 
minigarden-quick-start-substraat

Minigarden vullen met substraat

Substraat is lichter en zorgt voor gezonde planten

Kweken in een Minigarden systeem gaat het beste met goede kwaliteit potgrond uit uw tuincentra met een luchtige structuur, gebruik geen aarde (volle grond) uit uw tuin. Ook kunt u potgrond mengen met bijv. seramis, perliet, hydrokorrels of cocopeat. Gebruik op de bodem van iedere Minigarden Vertical en Corner module een laagje hydrokorrels van ca. 2 cm voor een optimaal resultaat. Vul hierna het systeem met susbtraat tot 2-3 cm onder de rand van de module.

 
 
minigarden-quick-start-zaaien

Minigarden zaaien en/of planten

Voor een perfecte start

Zaaien wordt gedaan door het bedekken van de zaadjes met een dunne laagje substraat. Zaai op een diepte van ca. 2 x de diameter van het zaadje. Indien u voorgekweekte planten gebruikt, plant de kluit op een diepte van ca. 6 cm en druk deze aan met wat extra substraat. Zorg dat de diameter van de potten niet groter is als 12cm, dit maakt het planten eenvoudig en snel. Nadat u de planten heeft geplant geeft u de eerste keer ruim water zodat het volledig opgenomen kan worden door het substraat. Is het substraat iets gezakt? Vul dan wat bij zodat de wortels iig goed bedekt zijn.

 
 
minigarden-quick-start-water

Water geven aan uw Minigarden

Voor een gezonde groei en bloei

Na het volgen van de bovengenoemde stappen, is het tijd om van uw planten te gaan genieten! Het belangrijkste om uw planten goed te laten groeien em bloeien is een goede bewatering.

Doe dit ofwel door het installeren van een Minigarden irrigatiesysteem welke u aansluit op een handmatige drukspuit voor semiiautomatische bewatering, een watertimer voor volledig automatische bewatering of handmatig met een eenvoudige gieter of bij voorkeur met de innovatieve Minigarden Watering Can gieter.

Voor het beste resultaat sdviseren wij u onze Minigarden plantenvoeding Grow Up; groen voor groene planten, oranje voor bloeiende en vruchtdragende planten of onze volledige biologische plantenvoeding bruin.

Tot slot, wees geduldig en neem de nodige voorzorgsmaatregelen voor iedere plantensoort. Uw werk zal beloond worden als u eenmaal ziet hoe uw planten groeien en bloeien.